Mam dla Was pyszne bezglutenowe ciasteczka migdałowo - kokosowe.
Doskonałe jako przekąska lub deser. Spróbujcie, a na pewno będziecie wracać do tego przepisu:)
Składniki:
- 3 białka z dużych jajek
- 200 g zmielonych migdałów
- 50 g wiórków kokosowych
- cukier waniliowy
- 240 g cukru
- cukier puder do posypania ciasteczka
Białka ubijamy na sztywno, powoli dodając cukier.
Na koniec wsypujemy pozostałe składniki i całość mieszamy.
Z masy odrywamy kawałki ciasta wielkości orzecha. Formujemy kuleczki.
Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w odstępach.
Pieczemy w 175 st. 15 min.
Gotowe ciasteczka urosną i popękają.
Wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz