poniedziałek, 9 kwietnia 2018

Migdałowo koksowe ciasteczka bezglutenowe


Mam dla Was pyszne bezglutenowe ciasteczka migdałowo - kokosowe.
Doskonałe jako przekąska lub deser. Spróbujcie, a  na pewno będziecie wracać do tego przepisu:)

Składniki:
  • 3 białka z dużych jajek
  • 200 g zmielonych migdałów
  • 50 g wiórków kokosowych
  • cukier waniliowy
  • 240 g cukru
  • cukier puder do posypania ciasteczka


Białka ubijamy na sztywno, powoli dodając cukier.
Na koniec wsypujemy pozostałe składniki i całość mieszamy. 
Z masy odrywamy kawałki ciasta wielkości orzecha. Formujemy kuleczki. 
Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w odstępach.
Pieczemy w 175 st. 15 min. 
Gotowe ciasteczka urosną i popękają.
Wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz